Spring til indhold

Kurv

Din kurv er tom

Om ByBit

Dansk design med tanke på miljøet

Dansk design med tanke på miljøet

Bit Dahl er designeren bag ByBit Design. Det har altid været en kvindetradition i hendes familie, at arbejde kreativt.

Omkring år 2015 begyndte Bit at arbejde mere professionelt med sine ideer, som hun fik omdannet til brugskunst og interiør til boligen. Det er i dag blevet til flere serier af brugskunst, gadgets og interiør til boligen under brandet ByBit Design.

Det har altid været en høj prioritet for Bit Dahl, at hendes ting skal produceres af danske lokale håndværkere. Så ByBit er helt igennem et dansk design produceret i Danmark af danske håndværkere. Der er ikke to ting i ByBits serier, som er helt ens. Det skyldes, at Bit arbejder med genbrugs- og overskudsmaterialer, som har et forskelligt udtryk, hver gang hun får nye materialer hjem.

Design med omtanke og økologi

En anden vigtig ting for Bit er at tænke på miljøet og den naturen omkring os. Derfor er alle hendes ting produceret af rest- og genbrugsmaterialer. Bit benytter udelukkende resttræ, som hun blandt andet modtager fra danske, lokale møbelproducenter. Læderet er ligeledes restlæder eller genbrug af gamle bælter. Uld modtager hun fra en lokal fåreavler, der altid har noget overskudsuld.

I hendes serie Glade Danske Bondegårdsdyr går hun all-in og tænker så bæredygtigt og miljørigtigt som muligt. Halerne på de fire dyr i serien er lavet af overskudsuld og restlæder. Figurerne er udskåret af resttræ, dyrene ligger i en gaveæske, der er lavet af genbrugspap og de hviler på et leje af økologisk halm.

Denne serie leverer hun til Økologisk Landsforening, der har fået produceret en serie af Glade Danske Bondegårdsdyr med deres Ø-logo påtrykt dyrene.

Bits tanker følger med

Når Bit laver sine designs, så lægger hun hele sin sjæl og en masse tanker ind i de ting, hun arbejder med. Derfor følger der til hver ting altid en lille seddel med, hvor Bit har skrevet sine tanker ned. Det kan være facts om dyrene i bondegårds-serien eller et lille digt ved Pyt-knappen. Og sågar en opskrift på mor Karens rullepølse, når man køber julegrisen Signe

 

Jeg, Bit Dahl er en 62 årig kvinde, bosat i den lille Landsby Jebjerg i Salling. Min fritid deler jeg med min kære familie, mand, børn og børnebørn. Jeg brænder for naturen og livet langs de danske kyster. Jeg elsker dansk hygge, og at opleve de forskellige årstider her i landet.

Når tiden tillader det, rejser jeg rundt i det skønne Danmark i vores autocamper. Og besøger alle de små skønne gemte naturoplevelser.

Jeg er født og opvokset i vandkants Danmark, og har oplevet den store ændring i de små landsbysamfund på nært hold. I flere år drev jeg en lille butik ved navn Landsbybutikken, hvor jeg solgte nøje udvalgte lokale produkter samt mit eget design. Det var en fantastisk tid, hvor jeg kunne fordybe mig i lokalsamfundets liv og være med til at fremme lokale håndværkere og producenter. Denne erfaring har været en afgørende del af min rejse inden for dansk design med omtanke.

Mine designs er skabt med passion og kærlighed til det danske landskab. Jeg finder inspiration i mine egne oplevelser langs kysten og arbejder tæt sammen med dygtige danske håndværkere for at skabe unikke produkter. Alt, jeg laver, er baseret på at skabe” hygge med omtanke”.

Mine produkter er fremstillet af restmaterialer fra lokale virksomheder på Thy, Mors og i Salling, hvilket bidrager til at minimere spild og støtte det lokale erhvervsliv. Med mottoet ”Det blywer en guer daw”, stræber jeg efter at skabe varme og hygge i de små hjem og til dit udeliv.

Det er også muligt at leje nogle af mine designs til dine fester, hvor jeg også sørger for, at omtanke for miljøet er i fokus. Med min passion for ”dansk design med omtanke”, håber jeg at være med til at inspirere andre til at være med til at værne om miljøet, besøg - bybit-serviceudlejning.dk