Dansk design med tanke på miljøet

Dansk design med tanke på miljøet

Bit Dahl er designeren bag ByBit Design. Det har altid været en kvindetradition i hendes familie, at arbejde kreativt.

Omkring år 2015 begyndte Bit at arbejde mere professionelt med sine ideer, som hun fik omdannet til brugskunst og interiør til boligen. Det er i dag blevet til flere serier af brugskunst, gadgets og interiør til boligen under brandet ByBit Design.

Det har altid været en høj prioritet for Bit Dahl, at hendes ting skal produceres af danske lokale håndværkere. Så ByBit er helt igennem et dansk design produceret i Danmark af danske håndværkere. Der er ikke to ting i ByBits serier, som er helt ens. Det skyldes, at Bit arbejder med genbrugs- og overskudsmaterialer, som har et forskelligt udtryk, hver gang hun får nye materialer hjem.

Bæredygtighed og økologi

En anden vigtig ting for Bit er at tænke på miljøet og den naturen omkring os. Derfor er alle hendes ting produceret af rest- og genbrugsmaterialer. Bit benytter udelukkende resttræ, som hun blandt andet modtager fra danske, lokale møbelproducenter. Læderet er ligeledes restlæder eller genbrug af gamle bælter. Uld modtager hun fra en lokal fåreavler, der altid har noget overskudsuld.

I hendes serie Glade Danske Bondegårdsdyr går hun all-in og tænker så bæredygtigt og miljørigtigt som muligt. Halerne på de fire dyr i serien er lavet af overskudsuld og restlæder. Figurerne er udskåret af resttræ, dyrene ligger i en gaveæske, der er lavet af genbrugspap og de hviler på et leje af økologisk halm.

Denne serie leverer hun til Økologisk Landsforening, der har fået produceret en serie af Glade Danske Bondegårdsdyr med deres Ø-logo påtrykt dyrene.

Bits tanker følger med

Når Bit laver sine designs, så lægger hun hele sin sjæl og en masse tanker ind i de ting, hun arbejder med. Derfor følger der til hver ting altid en lille seddel med, hvor Bit har skrevet sine tanker ned. Det kan være facts om dyrene i bondegårds-serien eller et lille digt ved Pyt-knappen. Og sågar en opskrift på mor Karens rullepølse, når man køber julegrisen Signe